Kapcsolat

A Fémtiszta Kft. egy speciális ipari igényeket kiszolgáló professzionális családi vállalkozás, mely acél és beton korrózióvédelem terén teljes körű, legmagasabb minőségű szolgálatást nyújt.

Kapcsolat
6035 Ballószög
Móra Ferenc utca 7.

Magasnyomású vizes tisztítás

SzolgáltatásokAz UHP (Ultra High Pressure), azaz ultra magas nyomású vizes technológia egy innovatív, nagyon hatékony és környezetbarát módja a felület előkészítésnek, legyen szó acélról vagy betonfelületről.

A kérdés azonban összetett, hiszen nagy különbségek vannak akár a saját berendezéseink között is, ugyanakkor az értékükben mégsem. Hiszen 2800 bar nyomást, 17 liter/perc vízáteresztéssel alig valamivel nagyobb gép állít elő, mint az 500 bar nyomást, de 28 liter/perc vízáteresztéssel. Összességében ez az összetettség és a technológia teszi a vizet szinte mindenhol, és minden felületre alkalmazhatóvá kiváló hatékonysággal.

Nagy előnye a szemcseszórással szemben, hogy szikramentes technológia, tehát olyan területen is alkalmazható, ahol csak az üzem leállásával válna a felülettisztítás lehetségessé. Napjaink egyre fontosabb kérdése a környezetvédelem, ezen a területen jelentkezik a másik nagy előny. Nem keletkezik por, ami keveredve veszélyes anyagokkal, maga is azzá válik. Nem utolsósorban elég hozzá egy hálózati ivóvízcsap, és a rendszer bárhol üzemkész, teljesen mobil.

Nagyon olajos, zsíros felületeknél, és sok más esetben pedig bevethető technológia, és a leghatékonyabb a 98 °C-os vizet előállítani képes belső kazános mosó berendezésünk.

FAQA magas nyomású vizes tisztítás folyamata

A magasnyomású vizes tisztítás sokféle környezetben és felületen hatékony és sokoldalú módszer lehet a szennyeződések eltávolítására és a felületek tisztítására. A nyomás és a vízáteresztés mértéke jelentősen befolyásolja a magasnyomású vizes tisztítás hatékonyságát és alkalmazhatóságát különböző helyzetekben. egy nyílt szórópisztoly segítségével a tisztítandó felületre. A szemcseanyag nagy sebességgel csapódik a felületre, eltávolítva a piszkot, rozsdát vagy festéket.

A magasnyomású vizes tisztítógépek általában különböző nyomásértékekkel és vízáteresztési mennyiségekkel rendelkezhetnek. A 2800 bar nyomással és 17 liter/perc vízáteresztéssel rendelkező gép például rendkívül magas nyomást, de alacsonyabb vízáteresztési mennyiséget kínál. Ez a kombináció hatékony lehet a makacs szennyeződések vagy felületi rétegek eltávolítására, de kevésbé alkalmas nagyobb területek tisztítására.

A 500 bar nyomás és 28 liter/perc vízáteresztési mennyiségű gép kisebb nyomást, de nagyobb vízáteresztést kínál. Ez a kombináció kisebb nyomású felületek vagy nagyobb területek tisztítására alkalmasabb lehet, de lehet, hogy kevésbé hatékony a makacsabb szennyeződések esetében.

Az optimális gépválasztás és a megfelelő paraméterek kiválasztása a tisztítandó felület jellegétől, a szennyeződés típusától, az adott környezeti körülményektől és az elvárt eredményektől függ. Fontos a megfelelő gép kiválasztása a hatékonyság és a tisztítási eredmények optimalizálása érdekében.

A magasnyomású vizes tisztítás azonban valóban kiváló hatékonysággal alkalmazható számos környezetben és felületen, beleértve az épületeket, járdákat, gépeket, járműveket és egyéb ipari és háztartási felületeket is. A tisztítási eredmények hatékonyak, és a magas nyomású víz alkalmazása sok esetben kíméletes a felületekkel szemben, csökkentve a károsodás kockázatát.

Szikramentes és pormentes tevékenység.

FeaturesA magasnyomású vizes tisztítás előnyei

A magas nyomású vizes tisztításnak (vagy hidrodinamikus tisztításnak) számos előnye van a szemcseszórással szemben, amelyek közül egyik a szikramentes működés. Ez azt jelenti, hogy a magas nyomású vízsugár használatakor nincsenek szikrák vagy tüzet okozó tényezők, így olyan területeken is biztonságosan alkalmazható, ahol a szemcseszórással veszélyes lenne (például tűzveszélyes környezetekben).

FeaturesA magasnyomású vizes tisztítás előnyei

Ez a tulajdonság különösen értékes ipari környezetekben, ahol fontos a tűz- és robbanásveszély elkerülése. Például olajfinomítókban, vegyi üzemekben vagy gázüzemekben, ahol az üzem leállítása komoly költségekkel járhat és veszélyeztetheti a folyamatok folytonosságát, a magas nyomású vizes tisztítás jelentős előnyt kínál.

FeaturesA magasnyomású vizes tisztítás előnyei

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mindkét eljárásnak megvannak a saját előnyei és korlátai, és a megfelelő tisztítási módszer kiválasztása az adott alkalmazás és felület jellegétől függ. A magas nyomású vizes tisztítás hatékony és biztonságos lehet számos helyzetben, de speciális esetekben vagy erősen tapadó szennyeződések esetén a szemcseszórást is hatékony lehet alkalmazni. Az optimális eredmények elérése érdekében érdemes szakértőkkel konzultálni és az adott felület jellemzői alapján dönteni a tisztítási eljárásról.

PartnersPartners who trust
Industrium co