Technológia - Ipari bevonatkészítés, festés

Alpin technikával való munka közben, nagy magasságban, tagolt acélfelületektől kezdve a Tiszán úszó bárkán állva az éppen csak vízszint fölé kiemelt gáttáblát kizárólag így lehet kezelni. Vállalunk „egyszerű”, ecsetes, hengeres felhordású festési munkát is. Vannak olyan speciális helyek, körülmények, és nem utolsósorban anyagok, amiket eleve csak ipari technikával lehet felhordani, mint például a kerámia.

Emellett vállalunk HVLP és Airless szórást is. Nagy szakértelemmel, főként az ivóvíz engedélyes belső bevonatok terén. Az alábbiakban röviden bemutatjuk, mit is takar ez a két technológia. Nagyon fontos, hogy a szabadban figyelni kell a széljárásra, ha a közelben van bármi, ami letakarhatatlan. Ezért készült a Liszt Ferenc repülőtér 2A és B terminálján a 12 utas-hídból kevesebb, mint a fele, 5 híd Airless technológiával, a többi hengerrel. 

HVLP technológia (High Volume Low Pressure)

A HVLP anyagporlasztási technológia nagyobb mértékben préseli a levegő mennyiségét, ezáltal alacsonyabb nyomáson porlasztja a festéket, mint az egyszerű, hagyományos porlasztásnál. Így magasabb átviteli hatékonyságot lehet elérni. A HVLP légsapka 0,7 bar nyomáson porlaszt, és így éri el a 65%-os hatékonyságot.

Airless technológia

Az Airless szórástechnikában az anyagokat nagyon magas, 30-450 bar nyomással porlasztjuk. Ezt egy tekintélyes méretű pumpával lehet elérni, ami utána egy nagyon kisméretű dűznin keresztül lép ki a légkörbe. A porlasztás jó minőségű, és igen kevés a festékköd. Legjobban alkalmazható magas viszkozitású anyagokhoz, nagy felületekhez, vagy magas rétegvastagsági előírásoknál.

Előnye hihetetlen gyorsasága, egységes szép felület, továbbá az anyag, hígítás nélkül szórható. 

Kapcsolodó galéria

Kapcsolódó VideókVideók: